Bodypump training

Al sinds de eerste keer dat ik een sportschool binnen stapte, viel ik voor groepslessen. Letterlijk; ik struikelde over de drempel de groepsleszaal in. Maar dat was maar goed ook. Fitnessen deed ik ook wel, maar eigenlijk was dat doodsaai en wist ik niet zo goed wat ik moest doen. Bij mijn eerste sportschool waren de groepslessen waar ik aan mee deed vooral BodyPump en BodyCombat. Nu weet ik dat dat lessen van Les Mills zijn. Toen vond ik de instructrice alleen maar heel cool. 

Bodypump van Les Mills

Inmiddels zijn we 10 jaar verder en heb ik de beslissing gemaakt zelf de Bodypump training te volgen. Toen ik dat bedacht, durfde ik dat een tijd lang aan niemand te vertellen. Want ik, zonder enige achtergrond in sport, zonder ooit een training of cursus of workshop in wat dan ook gedaan te hebben, waarom zou ik dat kunnen. Maar het leek me gewoon super leuk. Dit jaar stond voor mij toch al in het teken van zelfontwikkeling, herontdekking en gewoon shit uitproberen.. Dus dit kon er ook nog wel bij.

Eerste keer lesgeven

Eenmaal op de eerste trainingsdag was ik nerveus maar excited, en één van de twee deelnemers zonder enkele ervaring in lesgeven. Superspannend dus. Maar de Les Mills trainers Janne en Lisanne waren onwijs chill en heel krachtig in hun lessen. Theorielessen, maar natuurlijk ook BodyPump training; rammen!! Aan het eind van de dag gaf je 2 minuten les aan een klein groepje, en daar kreeg je feedback voor.

Push through your limits

De tweede trainingsdag moest je laten zien dat je aan die feedback had gewerkt. Ik was goed voorbereid, maar had per ongeluk wel een heftig weekend volgepland. Vrijdag ging ik naar Justin Timberlake, zaterdag had ik een draaidag voor Bungee Super Fly en ’s avonds had ik een feestje! Maar ik heb me netjes gedragen en de adrenaline sleepte me ook weer door de tweede Bodypump training.

Wie wil les van mij?

Al met al superleuke, interessante, zware en inspirerende dagen waarin ik veel heb geleerd en leuke mensen heb ontmoet. EN IK BEN DUS GESLAAGD! Yes, en nu volop op zoek naar een leuke gym waar ze me zoeken, keep you posted!

Tessa

Tessa is de oprichter van Hunger for Life. Een van haar grootste passies is sporten, naast filmen en bloggen. Ze houdt van lekker gezond eten en reizen. Ze mediteert graag en blogt ook over mindset en mindfulness.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *