Couscous met zoete aardappel en feta

Dit was verrukkelijk! Ik kon pas laat eten, dus wilde ik ‘s middags iets klaarmaken wat lekker blijft. Ik dacht aan zelfgemaakte soep of couscous. Het werd couscous met ingrediënten die ik nog had, en het werd super geslaagd! Natuurlijk had ik teveel, maar bewaar het in een trommeltje en het is de volgende dag nog steeds lekker! Probeer ook deze heerlijke couscous met zoete aardappel en feta!

Recept: couscous met zoete aardappel en feta

Ingrediënten voor 1 persoon (grote portie):

  • 65 gram couscous
  • 1/2 bouillonblokje (ik gebruikte kip)
  • 1 zoete aardappel
  • halve avocado
  • halve rode ui
  • paar cherrytomaatjes
  • blokjes feta
  • olijfolie
  • paprikapoeder, chilipoeder, cajunkruiden, peper & zout

Zo maak je de couscous met zoete aardappel:

1. Verwarm de oven op 180 graden voor.

2. Snij de zoete aardappel in blokjes (je kunt de schil laten zitten). Besprenkel met olijfolie en de kruiden.

Tip: doe de blokjes zoete aardappel in een tupperware bakje, doe daar de olie en kruiden bij. Sluit het bakje en schud heen en weer. Zo zijn de olie en kruiden evenmatig verspreid!

3. Leg de zoete aardappel op bakpapier op een bakplaat en bak voor 20 minuten in de oven.

4. Kook de couscous gaar volgens de verpakking en voeg het bouillonblokje toe aan het water.

5. Snij de avocado in blokjes, de tomaatjes in partjes en de ui in ringen.

6. Leg de gare couscous, de zoete aardappel, avocado, tomaat, ui en feta op je bord.

7. Besprenkel met een beetje olijfolie en Italiaanse kruiden, en eet smakelijk!

Tessa

Tessa is de oprichter van Hunger for Life. Een van haar grootste passies is sporten, naast filmen en bloggen. Ze houdt van lekker gezond eten en reizen. Ze mediteert graag en blogt ook over mindset en mindfulness.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *