Gevulde courgette met kipgehakt en zoete aardappel friet

Wat een heerlijk kleurrijk bordje! Nu was het ook nog eens heel lekker; een toprecept voor een goed vullende, makkelijke maaltijd! Het is echt niet moeilijk om te maken. Ik vertel je hieronder in slechts 6 stappen hoe je deze gezonde gevulde courgette klaarmaakt!

Recept: gevulde courgette met kipgehakt en zoete aardappel friet

Ingrediënten voor 1 persoon (grote portie):

(Moet ik er nog ‘grote portie’ bij zetten? Ik maak altijd grote porties haha!)

  • halve courgette
  • 125 gram kipgehakt
  • kwart oranje of gele paprika
  • halve rode ui
  • klein teentje knoflook
  • half bekertje crème fraîche
  • wat geraspte kaas
  • 1 zoete aardappel
  • olijfolie
  • kerrie- en paprikapoeder
  • peper en zout

Zo maak je de gevulde courgette en zoete aardappel friet:

  1. Halveer je courgette in de lengte, gebruik dus 1 helft voor 1 persoon. Hol hem met een theelepel uit en kook voor ong. 3 minuten. Laat daarna op z’n kop uitlekken.
  2. Verwarm wat olijfolie in een koekenpan en fruit de gesnipperde ui en knoflook. Voeg daarna de paprika in blokjes toe.
  3. Was de zoete aardappel en snij hem in frieten. Doe deze met wat olijfolie en de kruiden in een tupperware bakje met deksel en schud heen en weer. Verspreid de gekruide frieten over een bakplaat met bakpapier. Verwarm de oven op 200 graden voor.
  4. Schep het kipgehakt door je groenten en bak dit gaar. Schep daarna de crème fraîche hierdoor en breng op smaak met peper en zout.
  5. Vul de halve courgette met je gehaktmengsel en bestrooi met wat geraspte kaas.
  6. Bak de friet en courgette (ook op de bakplaat of in een ovenschaal op je rooster) voor ongeveer 15 minuten in je voorverwarmde oven. Bon appetito!

 

Tessa

Tessa is de oprichter van Hunger for Life. Een van haar grootste passies is sporten, naast filmen en bloggen. Ze houdt van lekker gezond eten en reizen. Ze mediteert graag en blogt ook over mindset en mindfulness.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *