Groenten sandwich met aubergine, champignons en hummus

Heb je ook niet wel eens gewoon ZIN in brood? Of draait jouw maag zich al om bij het idee aan koolhydraten? Dan is deze niet voor jou! 😉 Maar wel voor alle oerhollandse brood-lovers! Met mate toch 😉 Ik had laatst weer zo’n avond (hoewel deze ook prima als lunch kan)! En dan grijp ik meestal gewoon wat dingen uit de groentela of wat broodbeleg wat ik heb liggen. Deze combo is supergoed gelukt, dus hierbij het ‘recept’!

Recept: groenten sandwich met aubergine, champignons en hummus

Ingrediënten voor 1 persoon:

  • 4 boterhammen naar keuze, ik gebruikte hier pompoenbrood
  • beetje hummus
  • 3-6 plakken aubergine
  • beetje ijsbergsla
  • 2 handjes champignons
  • 1 handje tomaatjes
  • 1 augurk
  • beetje geraspte kaas
  • olijfolie
  • peper en zout

Zo maak je de groenten sandwich:

  1. Rooster je boterhammen in de broodrooster of onder de grill.
  2. Smeer je plakken aubergine in met een beetje olijfolie en grill die.
  3. Bak de champignons in plakjes in een beetje olijfolie.
  4. Smeer je boterhammen in met een dun laagje hummus.
  5. Beleg met sla, plakjes tomaat en augurk, je champignons en aubergine. Bestrooi met een beetje geraspte kaas en peper en zout.

Eet smakelijk!!

Tessa

Tessa is de oprichter van Hunger for Life. Een van haar grootste passies is sporten, naast filmen en bloggen. Ze houdt van lekker gezond eten en reizen. Ze mediteert graag en blogt ook over mindset en mindfulness.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *