Gastblog: meditatie kamer inrichten doe je zo!

meditatie kamer inrichten

Yes! Ik heb de eer om de allereerste gastblog te mogen schrijven voor Hunger For Life! Als ware smart home enthousiateling bij Smart Brothers zul je denken: huh, wat gaat hij nu schrijven over Body, Mind of Soul? Nou: met diverse smart home oplossingen kun je op slimme wijze dé perfecte meditatie kamer inrichten. In deze blog zet ik wat smart home mogelijkheden op een rij die je hiervoor kunt gebruiken en laat ik je kennis maken met de vele voordelen hiervan tijdens mediteren.

Zet alle apparaten in de kamer met één knop uit

Een van de grootste ergernissen tijdens het mediteren zijn verschillende vormen van afleiding. Denk hierbij aan apparaten die ook in de stand-by functie vervelende geluiden maken of signalen bij notificaties op je smartphone of tablet. Gelukkig heb ik hiervoor een hele makkelijke oplossing: slimme stekkers! Met een slimme stekker, ook wel een smart plug genoemd, kun je eenvoudig apparaten compleet uitschakelen. Sterker nog: je kunt ze toevoegen aan een groep en alle stekkers binnen deze groep met een druk op de knop uitzetten.

 

Een van de grootste ergernissen tijdens het mediteren zijn verschillende vormen van afleiding

Hét perfecte licht voor ontspanning en focus

Onder sfeervolle en rustgevende verlichting mediteren is veel fijner dan wanneer jij onder TL buizen plaatsneemt. Helaas heb je vaak te dealen met de huidige verlichting binnen de kamer, wat in veel gevallen standaard plafondlampen zijn. Ook hiervoor heb ik een geweldig mooie oplossing: slimme lampen! Merken als Philips Hue bieden diverse slimme lampen aan die tot wel 16 miljoen kleuren kunnen schijnen. Ga op zoek naar de perfecte lichtsterkte, warmte en kleur en benoem deze tot ‘meditatie verlichting’.

Compleet ‘Meditatie smart home scenario’

Ook buiten de kamer kun je met slimme apparaten voordelen behalen binnen je meditatie kamer. Zo kun je bijvoorbeeld op de hal een lampje laten branden, wat aangeeft dat jij op dat moment aan het mediteren bent. Handig, want zo kan er niemand naar binnen komen stormen als jij net lekker gefocust aan het ademhalen bent. Je kunt met smart home platformen als Google Home complete scenario’s maken. Hierbij kun je diverse apparaten met elkaar verbinden en per apparaat specifieke instellingen doen. Activeer het smart home scenario en geniet direct van alle gewenste meditatie instellingen.

 

Je kunt met smart home platformen als Google Home complete scenario’s maken

Zoals je ziet is er veel mogelijk met slimme apparaten voor een meditatie kamer inrichten. Vaak zijn de mogelijkheden eindeloos en is het maar net hoe jij apparaten met elkaar laat praten! Heb jij zelf ervaring met smart home apparaten tijdens mediteren of de voordelen hiervan? Laat het hieronder weten in de comments! Ik ben benieuwd!

Tessa

Tessa is de oprichter van Hunger for Life. Een van haar grootste passies is sporten, naast filmen en bloggen. Ze houdt van lekker gezond eten en reizen. Ze mediteert graag en blogt ook over mindset en mindfulness.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *