Ontbijt voor weinig tijd: overnight oats

Als jij nu denkt: “goh daar heb ik nou nooit last van, tijd tekort in de ochtend,” ga dan is gauw ergens anders browsen. Haha, ik neem aan niemand. Ik heb eigenlijk altijd wel m’n koffie en een ontbijtje nodig ‘s ochtends. Het liefst is dat een uitgebreid ontbijt met croissants en versgeperste sinaasappels, maar goed, dat komt zelden voor 😉 Wel bestaat mijn ontbijt vaak uit een cappuccino of zwarte koffie, en dan wat kwark met zelfgemaakte granola of een eitje of wat fruit.

Het komt ook voor dat ik gewoon té laat op sta of echt superduper vroeg uit m’n bed moet, en het ontbijt er bij in schiet. Die ochtenden kan ik vaak ook wel voorspellen, dus daar heb ik wat op bedacht! Je maakt namelijk de avond van te voren je ontbijt klaar, ‘s ochtends pak je het uit de koelkast, en klaar! En dat ontbijt voor weinig tijd bestaat uit overnight oats! Je kunt variëren in je graanproducten, melkproducten en vruchten, maar mijn versie is met havermout, magere melk en appel! Een soort appeltaart ontbijt! Hmm!

Recept: overnight oats met appel, noten, rozijnen en melk

Ingrediënten voor 1 persoon:

  • 40 gram havermout of havervlokken
  • 1 appel
  • 1/2 scoop proteïnepoeder vanille
  • 1 theelepel chiazaad
  • 1,5  eetlepel rozijnen
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 1 schep noten en zaden naar keuze (ik gebruikte deze dadel notenmix van Albert Heijn)
  • magere melk

Zo maak je deze overnight oats:

  1. Schep alles in je wekpot (of tupperware).
  2. Giet de melk erbij tot je ingrediënten net onder de melk staan. Doe de deksel erop.
  3. Tja, that’s it 😉 Nachtje in de koelkast en de volgende ochtend door roeren!

Tessa

Tessa is de oprichter van Hunger for Life. Een van haar grootste passies is sporten, naast filmen en bloggen. Ze houdt van lekker gezond eten en reizen. Ze mediteert graag en blogt ook over mindset en mindfulness.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *