Positieve ochtend meditatie

Je dag in rust en positief beginnen heeft ZO’N impact op de rest van je dag! Ik raad het iedereen aan. Denk jij dat je niet kunt mediteren? Denk jij dat mediteren niks voor jou is? Denk jij dat mediteren iets zweverigs is? Dat dacht ik een jaar geleden ook. Saaaaaiii. Inmiddels weet ik beter, en ik hoop dat ik je kan inspireren ook te mediteren. Ik vertel je wat de voordelen zijn van deze positieve ochtend meditatie en waarom je een meditatie het best in de ochtend kunt doen.

Voordelen van een positieve ochtend meditatie

Het liefst slaap je uit, ik weet het. Ik heb zelf de kalmte van de ochtend leren waarderen. Ik sta als eerste op, zet een klein sfeerlampje aan en ga eerst mediteren. Heerlijk! Als je zo de tijd voor jezelf kunt nemen, vóélt het alsof het weekend is! En het kost je maar een kwartiertje eerder op staan. Twijfel je nog, misschien vind je deze voordelen van een positieve ochtend meditatie wel wat.

  • Rust ervaren: de ochtend is het moment dat je net uit een staat van totale ontspanning ontwaakt. Nog voordat de dag begint, je uit bed hoeft te stappen, kun je dus het beste rust ervaren.
  • Positieve intentie: de dag van gisteren is voorbij, en vandaag is nog niet begonnen. Je hebt alleen nu. Het beste moment om te bepalen met welke intentie jij de dag in wilt gaan.
  • Ontspannen ochtend: ook al moet je supervroeg op, of staat er een onwijs drukke dag op je te wachten, door ‘s ochtends te mediteren kun je je dag ontspannen beginnen.
  • Rust in de rest van je dag: de rest van de dag heb je baat bij dit moment van rust in de ochtend. Je bent kalmer, en kunt de rest van de dag terugpakken op de positieve intentie die je hebt gezet. Ik heb ook geschreven over wat persoonlijk voor mij de voordelen zijn die ik ervaar van mediteren.
  • Verminderen van stress: mediteren verlaagt je mate van stress en geeft je meer emotionele balans, focus en concentratie. Eigenschappen die je vast goed kunt gebruiken op een drukke dag!

positieve ochtend meditatie

Waarom een meditatie in de ochtend?

De ochtend is het meest rustige moment van de dag. Afhankelijk van hoe laat je op staat. Je bent als het goed is nog volledig relaxed door de slaap, en de dag van vandaag is nog niet ‘begonnen’. Soms dwalen er nog zorgen van gisteren door je hoofd, of heb je onrustig geslapen. Of je denkt meteen aan de to do list die je vandaag te wachten staat. Probeer dit allemaal nog even los te laten. Je hebt immers alleen dit moment, de rest is onvoorspelbaar. Wat je wel kunt bepalen nu, is dat je deze dag in rust, met zelfliefde en met een positieve intentie start.

Let hier op bij een positieve ochtend meditatie

Om het je wat makkelijker te maken, bedacht ik nog wat tips die handig zijn voor je ochtend meditatie. En mediteren is nooit goed of fout, het is jouw manier. Kijk wat voor jou werkt en probeer dat uit. Elke dag is weer anders, dus de ene keer gaat het voor je gevoel vast lekkerder dan de andere keer.

  1. Rustige plek. Zorg dat je ergens kunt zitten of liggen zonder al te veel afgeleid te worden. Sta wat eerder op of vraag de mensen die bij je wonen je even een kwartiertje niet te storen. Je kunt ook gewoon in bed blijven zitten.
  2. Val niet weer in slaap. Als je geneigd ben snel weer in slaap te vallen, stap dan wel uit bed. En ga bijvoorbeeld rechtop zitten, zonder rugleuning.
  3. Mediteer eerst. Voordat je je telefoon bekijkt, het nieuws of de radio aanzet. Laat je nog zo weinig mogelijk beïnvloeden door informatie van buitenaf.
  4. Concentreer je op je ademhaling. Soms dwalen er nog gedachten van gisteren, of dromen, door je hoofd, of ben je stiekem toch al bezig met de dag die je te wachten staat. Concentreer je dan met volledige focus op je ademhaling.
  5. Voel wat je voelt. Klink logisch, maar ga als je lekker zit en een goede flow van ademhalen te pakken hebt, eens na hoe je je fysiek voelt. Voel je nog ergens spanning of zelfs pijn? En ga dan na hoe je je mentaal voelt, ben je rustig of zweven er nog gedachten rond? Probeer dit van een afstandje te bekijken.

Beluister mijn positieve ochtend meditatie!

Beluister hieronder de korte versie van mijn positieve ochtend meditatie.

De volledige positieve ochtend meditatie GRATIS aanvragen

Je kunt de volledige positieve ochtend meditatie ook aanvragen, helemaal voor niks! Deze meditatie duurt een klein kwartier en is perfect voor in de ochtend. Ik help je tijdens deze meditatie een positieve intentie te zetten voor de rest van je dag. De gratis ochtend meditatie aanvragen.