Zit je vast? Ga bewegen!

Heb je dat ook wel eens, zo’n ‘aha!’ moment? Ik denk dat iedereen die heeft, maar ik maak ze de laatste tijd heel bewust mee. En dat werkt heel bevrijdend, het is een onwijs positief gevoel. Nu wil je natuurlijk weten wat mijn laatste ‘aha!’ moment dan inhield. Nou, daar zal ik je over vertellen, want het gebeurt net 1 minuut geleden! (Op moment van plaatsen is dit langer geleden, maar dat geeft niet!) Het heeft te maken met het gevoel dat je vast zit, ken je dat? Doelloos voor je uit zitten staren of gewoon even niet meer de bomen door het bos zien. Maar ‘vastzitten’ moet te verhelpen zijn door te bewegen…

Sport en ik zijn weer vrienden

Afgelopen jaar ben ik heel sportief geworden. Dat was ik altijd al wel; het begon met gymnastiek, toen jazzdance, streetdance, hiphop, hardlopen, fitness, groepslessen, zwemmen.. Van alles en nog wat dus. Maar vorig jaar liep ik tegen wat creatieve en mentale muren aan, en ben ik weer vol in de sport gedoken. Ik vond mijn draai in groepslessen; dan combineerde ik krachtlessen zoals BodyPump met conditielessen zoals BodyCombat en flexibiliteitlessen zoals BodyBalance. Maar ik wilde meer.

Mannelijke fitness

Toen ben ik gaan fitnessen, waar ik totaal geen zin in had! “Is toch saai, altijd hetzelfde, en ook meer voor mannen.” NOT! Hier kon ik mezelf nog meer uitdagen! Ik bedacht mijn eigen oefeningen en maakte schema’s, pushte mezelf om steeds meer/zwaarder te trainen. En niet geheel onbelangrijk, ik zag eindelijk eens resultaat! Maar ik miste wel de groepslessen, en het combineren met fitnessen was lastig.

Ik, lesgeven?

Ik ben toen wat heel geks gaan doen, iets waarvan ik heel lang niet echt durfde toe te geven dat dat me supergaaf leek. Ik dacht; ik ben onwijs fan van de Les Mills lessen, kan ik ze niet zelf geven? Dus ik heb me, zonder enige ervaring in lesgeven, maar met megaveel enthousiasme, opgegeven voor de instructors program training van BodyPump! Ik schreef een blog over hoe de Bodypump training me afging..

Crossniks

Nu ben ik namelijk crossfitter! Oke, ik heb vandaag (30/07) voor het eerst een proefles gedaan en ik kan dus niet meer lopen, maar ik ben crossfitter. Want wat was dat vet!! Ik moet nog de ‘fundamentals’ doorstaan, twee keer 3 uur (!), maar die ga ik natuurlijk gewoon nailen. En dan ben ik crossfitter.

Dus?

Hier ging mijn ‘aha!’ Moment over. Ik zit namelijk al tijdje vast, creatief gezien. Ik heb vorig jaar mentaal best ‘shitty times’ gehad, en dat gaat goed, YAY! Maar creatief gezien, vertaling: werk, zit ik soms nog best wel vast. En ik schreef al eerder een blog over het doorbreken van ‘mentale blokkades’ door fysieke activiteit. Oftewel, ga een blokje om als je doelloos naar je computerscherm aan het staren bent. Of pak het groter aan, en ga de sport of activiteit zoeken die jou onwijs inspireert en motiveert, en haal daar nieuwe energie uit! Het klinkt zo logisch ook: als je vast zit; ga bewegen.

Dus daarom ben ik mezelf fysiek zo aan het uitdagen; AHA! MAAR, ik schrijf hier wel een blog over, dus creatief gezien, progress! AHA!

Tessa

Tessa is de oprichter van Hunger for Life. Een van haar grootste passies is sporten, naast filmen en bloggen. Ze houdt van lekker gezond eten en reizen. Ze mediteert graag en blogt ook over mindset en mindfulness.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *